شهید مفتح (وحدت حوزه و دانشگاه)
سوال: وحدت حوزه و دانشگاه به چه معنی است؟
وحدت به معنای پیوند علم و دین است. معمولا فضای دانشگاه، بیشتر در جهت ریل گذاری امور مادی است و در حوزههای علمیه، فضای ریل گذاری بیشتر به سمت امور معنوی است. وحدت حوزه و دانشگاه در یک جمله یعنی اینکه این ریل گذاریها یکی شوند. پیوند دهیم بین مادیات و معنویات زندگی. یعنی از طریق دین پیوند دهیم بین مادیات و معنویت. این یعنی پیوند بین حوزه و دانشگاه.
وحدت حوزه و دانشگاه
شهید مفتح به این مسئله (وحدت حوزه و دانشگاه) ایمان داشتند و میگفتند که باید به دانشگاهها رسوخ کرد و دانشجویان را با مبانی اسلام آشنا کرد و بر این اساس تأکید داشتند که جوانانی که از شهرها و روستاهای مختلف وارد دانشگاه میشوند تحت تأثیر افکار و اندیشههای استکبار قرار نگیرند و ت برای آنها پناهگاهی شود و نیز برای این که این کار را انجام دهند در عین این که ایشان یک بودند اما وارد دانشگاه شدند و به عنوان یک دانشجو با دانشجویان کشور معاشرت کردند تا مسائل آنان را بفهمند و درپی حل مسائل آنان برآیند و به این دلیل ایشان حتی تا بالاترین درجه تحصیلات دانشگاهی که گرفتن مدرک PHD بود پیش رفتند و در نهایت باید گفت که شهید مفتح در آغاز جوانی و به محض آشنایی با افکار امام (ره) موضوع وحدت حوزه و دانشگاه را پیگیری کردند. محمد مهدی مفتح نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی
شهادت دکتر مفتح
با طلیعه پیروزی انقلاب اسلامی، گروههای التقاطی در صحنه ی جامعه ظاهر شدند. گروهک فرقان که از یکسو همچون نهروانیان در حماقت و تعصب غوطه میخوردند و از سوی دیگر، به دست نفوذیهای آشکار و پنهان وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا، فعال شده بودند، به نام دفاع از دین و قرآن، بر ضد ت مبارز و آگاه انقلاب اسلامی موضع گیری و شروع به ترور شخصیتهای برجسته نهضت کردند. یکی از اهداف این گروه، شهادت شهید دکتر محمد مفتح بود که در روز ۲۷ آذرماه ۱۳۵۸، ساعت نه صبح در دانشکده الهیات به دست سه نفر از اعضای این گروه ترور شد. تلاشهای تیم پزشکی سودی نبخشید و سرانجام دکتر مفتح در ساعت دوازده، هم زمان با اذان ظهر به لقاءاللّه پیوست. پیکر مطهر آن عالم ربانی پس از برپایی مراسم با شکوه، تشییع و در صحن مطهر حضرت معصومه در قم به خاک سپرده شد و این روز به مناسبت فعالیتهای چشمگیر این شهید والامقام در راه تحقق وحدت بین حوزه و دانشگاه روز وحدت حوزه و دانشگاه» نامگذاری شد.
شهید مفتح از دیدگاه مقام معظم رهبری
مقام معظم رهبری در بیست و ششم آذر ۱۳۶۴ به دانشکده الهیات رفتند و با دست خط مبارک در دفتر یادبود این دانشکده در خصوص شهید مفتح این گونه نگاشتند: بسم الله الرحمن الرحیم یاد شهید عزیز مرحوم آیت الله مفتح، آن شمع پرسوز و گداز و روشنی بخش آن پرجد و جهد و جسور آن مبلغ دانا و سخنور آن مبارز شجاع و خستگی ناپذیر آن شخصیت متواضع و محبوب گرامی باد. او که با خون خود، سخن خود، تلاش خود، هدف و راه خود را امضا کرد و صحت و حقانیت آن را به ثبت رسانید.
منبع : منبرک
شنیده ام اگر پدری فرزندش را بکشد قصاص نخواهد شد آیا این امر درست است و اگر چنین است علت آن چیست؟
چرا نماز و روزه انسانی را که فوت شده است می شود با پول خرید؟ آیا در آخرت نیز به پول دنیوی نیاز است؟
روز ۱۲ اردیبهشت ( روز_معلم ) ربطی به شهادت مطهری ندارد بلکه روز فوت ابوالحسن خانعلی در سال ۱۳۴۰ است.
به مناسبت ۱۲ اردیبهشت، شهادت استاد مرتضی مطهری و روز معلم (۱۳۵۸ ه. ش)
ده درس از مسلم بن عقیل علیه السّلام
دانشگاه ,مفتح ,حوزه ,وحدت ,شهید ,دکتر ,وحدت حوزه ,شهید مفتح ,دانشکده الهیات ,معظم رهبری ,محمد مفتح